conjuctie – les één leerling-reader

9 SEPTEMBER 2017 DE EERSTE LES


Na de eerste les moet ik eigenlijk mijn inleiding (lees hier de inleiding) alweer herschrijven. Want, zoals ik vaker heb geconstateerd in mijn leven: dat wat ik wil; in dit geval het verband maken tussen energiewerk en mijn kunst, dat is er al lang. Het is nu aan mij om die verbinding bloot te leggen, zodat ik er bewust mee kan gaan werken…

Wat leerde ik?

Ik leerde hoe je vanuit Liefde contact kunt maken met de stroom informatie die zich in het Veld bevind. Als je dat doet, zit je “op Stroom”. En dat je eigenlijk alleen maar vanuit Liefde waardevolle informatie uit het Veld kunt halen.

Waar ik daarbij achter kwam, is dat tussen het informatie ontvangen uit het Veld en het onder woorden brengen van deze informatie, bij mij een dikke barrière zit. (ooit uit bescherming neergezet) Dus ik ontvang de informatie wel, en ik kan er gelukkig schilderijen mee maken, -joechei!- maar.. als ik me open en bloot hardop in woorden (die oh zo snel bruut en ontoereikend zijn) moet uiten, dan begint het haperen. En vertrouw ik mezelf niet.

En dat is nou net waar ik naar opzoek ben: hoe kan ik die informatie zo helder en duidelijk krijgen dat ik het net zo “waar” is -voor mij- als dat ik Hanneke ben. Want van alleen van daaruit kan ik ermee bouwen.

Daaruit volgt dat ik in het atelier die informatie wel vertrouw. Alleen dan stroomt de info zo vanuit het Veld, via mijn kwast het doek op. Ik kan vervolgens pas op het doek lezen wat er gezegd wordt tussen de Stroom uit het Veld en de kwast; ik zit niet tussen die twee in.
Doe ik dat wel, dan vertrouw ik (door de blokkade) ook hier de boel niet meer, waardoor ik niet in de Liefde zit en onmogelijk een Liefdevol schilderij kan maken.

Bij het Liefdevol constateren en onderzoeken van een blokkade begint hij (meestal) al af te brokkelen.. Ik verheug me op de vrije doorstroom en het vertrouwen dat daar vast bij komt kijken.