Conjunctie – Kunst en Energiewerk

INLEIDING

Sinds 2013 ontwikkel ik mij met steeds meer plezier in energiewerk. Elke keer verbaas ik me hoeveel ik weet, zonder dat ik het wist… Heel vaak dacht ik: Ah, dus dát doe ik in mijn atelier.

Kunst en energiewerk liggen voor mij dichtbij elkaar. Het zijn allebei werelden waarin niks anders dan de naakte waarheid er toe doet. Pijnlijk of niet, de naakte waarheid… dat is Liefde. Dat is wat ik mezelf en de wereld wil geven.

Vandaag zie ik “energiewerk” en “kunst” bij mij nog niet werkelijk hand in hand lopen. En dat wil ik wel graag. Dus, tijd voor actie: Ik ben begonnen op de healing academy, met een cursus van zes lessen, verdeeld over 3 maanden. In deze blog (#conjunct – kunst en energiewerk) ga ik zes keer onderzoeken óf en hoe de verbinding tussen deze twee werelden (de conjunctie) tot stand wil komen.

Over de teksten:
De teksten worden vanuit het onderzoek geschreven, verwacht voorlopig geen heldere eindconclusies. Een tijd ná de cursus, als de kennis ingedaald is, ga ik elk blog uitbreiden met een achteraf – visie.
Taalgebruik:
Het woord Liefde zal bijzonder vaak voorkomen.
‘De Stroom’, ‘de Kosmos’ of ‘het Universum’ gebruik ik door elkaar.
‘Schilderij’ staat voor alle soorten kunst die ik maak. Dus ook voor collages, voor ontmoetingen, voor kunstgenieters-projecten en wat het ook moge zijn waar ik me op stort.

Over de healing academy:
De healing academy is opgericht door Amanda Bouman, bij haar volg ik ook de cursus leerling-reader. Ik volgde al 6x (!) eerder een cursus bij haar en ze blijft me verbazen. Hoe veel ze weet, maar vooral hoe oordeelloos en dus Liefdevol ze haar lessen vormgeeft. Ze heeft met al haar kennis en haar goede band met het universum veel ruimte om de lessen te vormen naar de leerlingen en wat er die specifieke dag nodig is. De vorige cursussen gingen via Amanda haar eigen praktijk. Dit is de eerste opleiding die ik via de healing academy volg. Ik ben benieuwd.