Kunstgenieten

waarom delen deel geworden is van mijn kunstpraktijk

Een succesvolle kunstenaar is een kunstenaar die kunst maakt. Dat was vroeger mijn motto. Ik was blij dat ik genoeg ruimte, tijd, aandacht en lef had om te creëren.

Totdat mijn motivatie begon te tanen en ik, na uitgebreid onderzoek hoe dat mogelijk was, (lees ook mijn blogpost ) besefte dat kunst genoten moet worden en ik dus mijn definitie van een succesvol kunstenaar moest herzien. Het veranderde van een lineaire in een circulaire definitie:

Een succesvol kunstenaar is een kunstenaar die kunst maakt én deelt op een zinvolle manier; een manier die het scheppen bevordert.

In de zoektocht hoe ik mijn kunstwerken zinvol kan delen, bleek al snel dat ik ook kunstpassie in overvloed heb.. Nog meer om te delen!  Hieronder vind je projecten waarin ik onderzoek hoe kunstwerk en kunstpassie zinvol te delen.Kunstverkenners

Kunstverkenners zijn collages die “uit logeren” gaan, zodat kunstwerk en mens elkaar rustig kunnen ontmoeten. Het werk gaat naar een nieuwe omgeving, met nieuwe handen, stemmen en ogen. Hallo?!?

Lees meer


125% Kunstgenieten investering
Dankbaar ben ik, dat ik zoveel moois ervaar en die schoonheid ook nog eens kan overdragen via mijn kunst-schepsels. Ooit wou ik journalist worden en hoewel ik die studie heb afgebroken, voel ik me weldegelijk een reizende reporter, met berichten uit het universum.

Lees meer


Deelgenootloop
Het is prachtig om het gesprek aan te gaan met kunst. Om samen gepersonifieerde verhalen van geloof, troost, hoop, moed en liefde te fluisteren, compleet met hun tegenpolen; wanhoop, verdriet, angst en stagnatie.

Lees meer


Deelgenoot
Deelgenoot is de onregelmatige nieuwsbrief waarin ik vertel wat er speelt in mijn werelden. Je kunt je hier inschrijven.Kijken vanuit je tenen

Bij het kijken vanuit je tenen, masseer ik je voeten in de aanwezigheid van kunst. Het is een kijk-experiment. Kun je vanuit je voeten kijken en wat zie je dan?

Om de ervaring vast te leggen, eindigt het experiment in woorden. We nodigen de woorden middels vragen uit om op papier neer te dwarrelen.