deelgenootloop

De Deelgenootloop

De Deelgenootloop is samen kunst kijken, waarbij we gebruik maken van elkaars ogen. Samen zie je sterk.

Er zijn ontelbare manieren te verzinnen om een kunstwerk tegemoet te treden; iedereen heeft zijn eigen specifieke manier van kijken.

Bij de Deelgenootloop, gaan we kijken en uitwisselen wat we (denken) te zien.
Daarvoor gaan we eerst in stilte kijken zodat we op onze eigen wijze de kunstwerken kunnen ontmoeten. Daarna nodig ik je uit te vertellen wat je gezien hebt. Zodat we samen kunnen genieten van alle verschillen in kijken.

Ingeplande deelgenootlopen:

zondag 22 april 2018 én
zondag 27 mei,
gaat de Deelgenootlooop naar Utrecht. In het Museum Catharijne Convent, is de expositie “magische miniaturen“. Ik laat wat schilderijen zien van “Simon Marmion”. Ik weet niet of specifiek deze getoond worden, maar ze geven een beeld van de kwaliteit en de prachtige details. Ik ben weg van middeleeuwse manuscripten, vooral omdat ze zo prachtig tekenend en met veel aandacht geschilderd zijn. Er zijn nog een heleboel dingen die ik er mooi aan vind, maar dat bewaar ik voor Utrecht.
PRAKTISCHE DETAILS:
We verzamelen zowel zondag 22 april als zondag 27 mei om 13:30 in het museumcafé. Na een drankje gaan we de zaal op, waar we om 17:00 vanzelf uitgeveegd worden.
maximaal 10 mensen.
€ 15,- inclusief drankje (exclusief museum entree normaal €14,– met museum jaarkaart gratis)

Opgeven/meer info

18 november 2018 én
6 januari 2019
, gaat de Deelgenootlooop naar Rotterdam. In het Museum Booijmans van Beuningen is een expositie met de olieverfschetsen van Rubens.
Ik ben een aantal keer in mijn leven bijzonder geraakt geweest door zijn olieverfschetsen. Zo heerlijk direct, zonder dat gepoezel wat je vaak in zijn grotere werken ziet. Zijn idioot goede gevoel voor barokke composities zijn hier heel direct zichtbaar. Alles wervelt. Tot nu toe zag ik de schetsen alleen als bijproduct van de schilderijen geëxposeerd. Dat er nu een expositie speciaal over deze werken plaatsvindt, verheugt mij.
PRAKTISCHE DETAILS:
Ik ga twee keer met de Deelgenoot naar Rubens, Je hebt dus keuze (of je komt 2x!) We verzamelen zondag 18 nov 2018 en/of zondag 6 januari 2019 om 13:30 in het museumcafé. Na een drankje gaan we de zaal op, waar we om 17:00 vanzelf uitgeveegd worden.
Er is plek voor maximaal 10 mensen.
€ 15,- inclusief drankje (exclusief museum entree normaal €17,50– met museum jaarkaart gratis)
Opgeven/meer info