deelgenootloop

De Deelgenootloop is kunst kijken met alles wat je hebt. Het is een combinatie van je eigen puur individuele blik leren kennen en deze delen, zodat we elkaars blik verruimen. We lenen elkaars ogen om onze eigen ogen beter te leren kennen.

Je krijgt een korte inleiding over kijken en we doen een oefening om je op gang te helpen. Nadat je zelf op onderzoek bent geweest, gaan we uitwisselen wat we mee hebben gemaakt. Met de uniciteit van onze blikken verrijken we elkaar. Samen kijken we sterk.

Ingeplande deelgenootlopen:

21 augustus 2018 – museum Kröller Müller – Hoge Veluwe Otterlo – expositie Odileon Redon
Redon maakt schilderijen die broeien. Zowel in zijn kleurgebruik als in zijn symboliek is hij uniek. Ik hou erg van de schilderijen waarin hij moddertinten combineert met hele helle kleuren en waarin hij symboliek en abstractie met elkaar vermengt.
Tijd
14:00 bij de ingang van het museum. (Maar ga vooral eerder, want het beeldenpark, het park, de vaste collectie, zijn allemaal zeer de moeite waard)
Kosten
Deelgenootloop (excl. museum entree) € 10,-
Museum entree met MJK € 9,50
Museum entree € 19,-
Opgeven/meer info

18 november 2018 én
6 januari 2019
, gaat de Deelgenootloop naar Rotterdam. In het Museum Booijmans van Beuningen is een expositie met de olieverfschetsen van Rubens.
Ik ben een aantal keer in mijn leven bijzonder geraakt geweest door zijn olieverfschetsen. Zo heerlijk direct, zonder dat gepoezel wat je vaak in zijn grotere werken ziet. Zijn idioot goede gevoel voor barokke composities zijn hier heel direct zichtbaar. Alles wervelt. Tot nu toe zag ik de schetsen alleen als bijproduct van de schilderijen geëxposeerd. Dat er nu een expositie speciaal over deze werken plaatsvindt, verheugt mij.
Tijd
13:30 in het museumcafé. Na een drankje gaan we de zaal op, waar we om 17:00 vanzelf uitgeveegd worden.
Kosten
Deelgenootloop € 20,-  (excl museum entree)
Museum entree met MJK € 2,50
Museum entree €20,-
Opgeven/meer info