deelgenootloop

De Deelgenootloop is kunst kijken met alles wat je hebt. Het is een combinatie van je eigen puur individuele blik leren kennen en deze delen, zodat we elkaars blik verruimen. We lenen elkaars ogen om onze eigen ogen beter te leren kennen.

Je krijgt een korte inleiding over kijken en we doen een oefening om je op gang te helpen. Nadat je zelf op onderzoek bent geweest, gaan we uitwisselen wat we mee hebben gemaakt. Met de uniciteit van onze blikken verrijken we elkaar. Samen kijken we sterk.

Ingeplande deelgenootlopen:

18 november 2018 én
6 januari 2019
, gaat de Deelgenootloop naar Rotterdam. In het Museum Booijmans van Beuningen is een expositie met de olieverfschetsen van Rubens.
Ik ben een aantal keer in mijn leven bijzonder geraakt geweest door zijn olieverfschetsen. Zo heerlijk direct, zonder dat gepoezel wat je vaak in zijn grotere werken ziet. Zijn idioot goede gevoel voor barokke composities zijn hier heel direct zichtbaar. Alles wervelt. Tot nu toe zag ik de schetsen alleen als bijproduct van de schilderijen geëxposeerd. Dat er nu een expositie speciaal over deze werken plaatsvindt, verheugt mij.
Tijd
13:30 in het museumcafé. Na een drankje gaan we de zaal op, waar we om 17:00 vanzelf uitgeveegd worden.
Kosten
Deelgenootloop € 20,-  (excl museum entree)
Museum entree met MJK € 2,50
Museum entree €20,-
Opgeven/meer info

Tot slot deel ik graag een reactie van een deelgenootloper:

Ik ben helemaal blij door de verrassing die je mij gisteren gegeven hebt.

Door op een, voor mij. nieuwe manier te kijken kwamen er hele andere dingen naar boven dan voorheen. Je hebt gehoord wat ik hierover vertelde.

Wat ik fijn vond is dat je ons ook de ruimte gaf om zelf te ervaren en er daarna samen over te delen. Hierdoor kreeg ik weer andere dingen aangereikt waar ik zelf  niet op gekomen was. Daarnaast mag ik er zeker ook nog in groeien om op de nieuwe manier te kijken.

Ik ga nu echt anders naar een volgend museum en wie weet neem ik je lijst wel mee om mijzelf er aan te herinneren hoe ik kan kijken en ervaren.

Echt heel hartelijk dank daarvoor!