wetenschapper van de vrijheid – kunstenaar

 de gift ontvangen
Lang lang geleden in de vruchtbare IJsselvallei, toen ik nog een embryootje was, groeide er samen met mij in de baarmoeder een klein pennetje; potloodje en een mini kwastje. En als je goed keek, zag je over mijn hele lijf voelsprietjes groeien en tussen de voelsprietjes vond je een enorme hoeveelheid kleine oogjes.

Talenten die gratis werden meegeleverd bij mijn leven.

Talenten die ik onderzoek en ontwikkel. Die me verbazen, verheugen, schrik aanjagen en waar ik met steeds meer plezier mee speel.

de gift delen
Ze fluisterden me in om iets met communicatie te doen. Om zo te kunnen delen wat ik zie. Via de school voor journalistiek kwam ik op de kunstacademie.

Daar startte ik in de vorige eeuw met het onderzoek naar wat mijn twee fysieke ogen opvingen en hoe mijn hersenen die informatie vertaalde in “wat ik denk te zien”.

Ondertussen ben ik erachter dat mijn “ogen” vaak niet alleen in mijn oogkassen zitten. Sommige reizen door de tijd en door de dimensies. Ze vangen de resonantie van het nu en de toekomst. Er kwamen cursussen bij om deze interne ogen en voelsprietjes te ontwikkelen.

uitdijend waarnemen
Met alles, met het zich almaar uitdijende alles, alles wat ik heb en ben, kijk ik om me heen.

Choas stoomt door me heen.. Een nieuwe ervaring heeft nog geen taal; geen woordenschat of context. Het is “universum incognita”. Nog niet in kaart gebracht. Hier is het verdwalend ontdekken.

De constante informatiestroom combineert zich met alles wat ik al had en was.

Met het verleden in mij, kijk ik naar de resonantie van de toekomst. Ik vermoed iets te zien. Spelend zoekend, creëer ik en vertaal mijn ervaring naar een tastbaar en daarmee deelbaar kunstschepsel.

Vormgeven aan uitdijend waarnemen, dat is mijn kunstenaarschap. Door het zelf te ervaren, te leven en te delen bouw ik mee aan de taal van de toekomst. De taal van Verbinding; van Heelheid en Onvoorwaardelijke Liefde..

..Voor minder doe ik het niet.

cv –pdf

artist statement –pdf