side programma tijdens expositie Lichtgewicht in Lettele

side programma Lichtgewicht

In mijn kunstenaarspraktijk, zie je steeds meer ingrediënten terecht komen om in de veelheid, de heelheid te vinden. Niet alleen beeldend, maar ook “in aanwezigheid”.  Daarom nu naast mijn beeldende expositie een side programma, waarin ik anderen zowel als mezelf heb uitgenodigd een bijdrage te leveren “in aanwezigheid”.

Uiteindelijk hebben we met drie mensen, vanuit de overtuiging dat ieder mens de wereld het beste dient door te doen wat hij heel graag doet, de vraag toegespitst naar: Wat wil je op dit moment heel graag aan jezelf (en dus aan de wereld) geven? Laten we dat doen!

Judith Veldhoen is de kunstenaar van het zelfportret en veelzijdig lerares. Zij geeft de geheel verzorgde workshop “Vanzelfsprekend” waarin we in stilte een zelfportret gaan maken dat uiteindelijk woorden zal loslaten. Ik heb me alvast ingeschreven (en ben ook assistent). (meer info verderop)

Wendy Sasse is een inspirerende energiewerker en enthousiast transitiedenker. “Kom je verhaal halen”, is de uitnodiging die zij doet. Een uitnodiging om je verhaal te komen vertellen, waarbij Wendy met je meekijkt vanuit haar readingervaring en ik als beeldende notulist zal assisteren. (meer info verderop)

Hanneke van der Werf -dat ben ik-. Een kunstenaar die in de veelheid de heelheid laat zien. Ik exposeer mijn beeldende werken, daarnaast geef ik “Kijken vanuit je tenen”. Een kijkexperiment waarbij je in de expositie zit terwijl je voeten gemasseerd worden, afgerond met een taaltoetje. (meer info verderop)

datum activiteit wie tijd
Zo 16 okt Opening 16:00
Za 22 okt Kijken vanuit je tenen Hanneke 11:00
Zo 23 okt Kijken vanuit je tenen Hanneke 11:00
Vr 28 okt Kom je verhaal halen Wendy 11:00
Za 29 okt Vanzelfsprekend Judith 13:00
Zo 30 okt Kijken vanuit je tenen Hanneke 11:00
Vr 4 nov Kom je verhaal halen Wendy 11:00
Za 5 nov Jarig! 43! Welkom! Lekkere hapjes aanwezig! Hanneke 13:00
Vr 11 nov Kom je verhaal halen Wendy 11:00
Za 12 nov Kijken vanuit je tenen Hanneke 11:00
Zo 13 nov Kijken vanuit je tenen Hanneke 11:00
Vr 18 nov Kom je verhaal halen Wendy 11:00
Za 19 nov Kijken vanuit je tenen Hanneke 11:00
Zo 20 nov Kijken vanuit je tenen Hanneke 11:00

Vanzelfsprekend

Judith Veldhoen is al jaren gefascineerd door de oneindige rollen die het zelfportret kan aannemen. Ze werkt net zo lang door tot de ruimte tussen haar en het werk verdwenen is en ze de specifieke rol die het werk aanneemt kan voelen in elke vezel van haar wezen. (www.judithveldhoen.nl)

Speciaal voor de expositie Lichtgewicht organiseert Judith een workshop, waarin we met maximaal 10 mensen het zelfportret in stilte gaan verkennen. Judith zal ons inleiden in haar praktische en filosofische kennis over het zelfportret, zodat we goed beslagen in ons eigen spiegelbeeld kunnen stappen.

De werkperiode zal in stilte plaatsvinden en eindigen met vragen die woorden uitnodigen om neer te dwarrelen tot een gedicht.

We ronden af met een nabespreking waarin we elkaar onze werken presenteren bij een borrel en wat te knabbelen.

Zaterdag 29 oktober 13:00 – 17:00u

Investering van deze dag: €50,- inclusief hapje drankje en materiaal. Maximaal aantal deelnemers 10. (opgeven per e-mail: derwerf@derwerf.com)


Kom je verhaal halen

Wendy Sasse, heeft net als ik, een warm hart voor transitie van de samenleving. Haar bijdrage ligt in het sociale vlak; mensen meekrijgen in de transitie. Mijn bijdrage ligt in vormgeven; het vertalen van de transitie in beelden. Zo kwam de uitnodiging naar voren om je verhaal te komen halen. Waarbij Wendy met je meekijkt vanuit haar reading ervaring en ik assisteer als beeldend notulist. Tijdens het gesprek, dat in lengte kan variëren van 30 minuten tot maximaal 2 uur, zullen we samen het onvertelde verhaal uitnodigen om zich te laten zien

Na afloop krijg je je verhaal met illustratie toegestuurd.

Op vrijdagen (28 oktober, 4, 11, 18 november) 11:00u

Investering: vrijwillige bijdrage. Maximaal aantal deelnemers 1 per vrijdag. (opgeven per e-mail derwerf@derwerf.com)


Kijken vanuit je tenen

Bij het kijken vanuit je tenen, masseer ik je voeten in de expositie (voor openingstijd). Het is een kijk-experiment: Kun je vanuit je voeten kijken en wat zie je dan?

Om de ervaring vast te leggen, eindigt het experiment in woorden. We nodigen de woorden middels vragen uit om op papier neer te dwarrelen.

22-23-30 oktober 11:00, 12-13-19-20 november 11:00u

Investering: vrijwillige bijdrage. Maximaal aantal deelnemers: 1, of als jullie heel goed samen stil kunnen zijn: 2. (opgeven per e-mail derwerf@derwerf.com)


Alle festiviteiten vinden plaats in Het Bouwhuis aan de Cröddendijk 8 in Lettele (naast Deventer).