chakra schilderen

Introductieavond op wo 20 maart, introductieochtend op zo 10 maart, meer info in deze link

Kom je scheppen in een oude koeienstal? Hoe heerlijk is het om te maken, te creëren. Het gekwebbel van je hoofd verdwijnt naar de achtergrond en je vaart op de creatieve stroom, waarbij je handen gewoon maar doen. Ze weten waar ze heen willen en jij hoeft alleen maar te volgen. Je schildert op je intuïtie en komt zo in een aangename en voedende rust terecht.

Klinkt dat als een feestje?
Wacht, want er komt nog meer.

Als je op intuïtie aan het schilderen bent, kun je die intuïtie ook een focus geven, zodat er richting is. Je aandacht is gericht op iets, waardoor er informatie tevoorschijn kan komen, en waardoor healing tot stand kan komen.

Enthousiast?
Fijn!

Wat gaan we doen?

Deze cursus combineert spiritualiteit, persoonlijke groei en creativiteit. We gaan genieten van de vrijheid die creativiteit met zich meebrengt. En we gaan onderzoeken waar deze wel/niet stromen mag. We komen 7 x bij elkaar, verdeeld over 7 maanden. Elke maand gaan we in het atelier 2,5 uur intuïtief schilderen. We laten onze handen het werk doen, terwijl onze hoofden deze ochtend -bij wijze van spreken- op een afstandje staan te kijken.
De intuïtie krijgt richting door elke maand een van de chakra’s als focus te nemen. We starten met een stukje theorie (dat vind je hoofd ook leuk) en daarna neem ik je mee in meditatie, om zo contact te maken met het chakra.  Van daaruit begin je te schilderen.
(De meditaties in de les worden opgenomen, zodat je ze later nog eens kunt doen.)
Misschien klinkt het zo nog abstract voor je, gelukkig leert de ervaring, dat als je er eenmaal inzit het als vanzelf gaat. Misschien kan je je nog herinneren dat je als kind ook “als vanzelf” speelde/tekende.
Er is geen mooi of lelijk deze uren. Er is alleen wat er gebeurt en je gaat leren te vertrouwen dat dat precies klopt. Zoals jij precies klopt zoals je bent, op dit moment.

Wat ga je leren?

creativiteit
Creativiteit is een helende bezigheid. Je geeft jezelf een cadeau door toe te staan om oordeelloos te spelen. Het kind in jezelf krijgt alle vrijheid en dat brengt vreugde en balans in je geest en lijf. Je gaat leren hoe je creativiteit -in zijn vele vormen- kan bijdragen aan je balans.
Bij de thuisopdrachten, vind je een scala aan creativiteitsvormen, om je aan te zetten te zoeken naar een vorm die jouw huidige leven past.
chakra’s
Chakra’s zijn energiecentra in ons lijf. Plekken waar je energie opvangt en uitzendt. We gaan de 7 hoofdchakra’s behandelen. Elk van deze chakra’s heeft specifieke eigenschappen.
Je leert over de eigenschappen van elke chakra, en ik neem je mee in een meditatie zodat je leert contact te maken met je chakra’s, zodat je weet hoe ze erbij staan.
schoon schilderen
Door vanuit de meditatie te schilderen, krijg je een tastbaar beeld over jouw chakra op dat moment. Al schilderend maak je niet alleen iets zichtbaar, je aandacht heelt ook wat er te helen valt.  Via de verf blijf je met je aandacht erbij, en onderzoek je wat je voelt/ervaart tijdens het schilderen. Je leert jezelf door creativiteit te helen; je leert als het ware jezelf schoon te schilderen.
opruimwerkzaamheden
Elke maand behandelen we dus één chakra om zo stapsgewijs je eigen energiesysyteem te verkennen, schoon te maken en in balans te brengen. Op onderzoek in je energiesysteem, kan je van alles tegen komen aan moois en minder moois. Misschien oude verhalen, inclusief de gevoelens die daar destijds bij hoorden. Je krijgt in de lessen tools om hiermee om te gaan.
doorlopende hulplijntjes
Tussen de lessen door, krijg je opdrachten om op eigen gelegenheid je onderzoek naar het behandelde chakra verder te verdiepen. Natuurlijk kan er tussen de lessen ook iets naar boven komen, waar je niet gelijk een antwoord op hebt. Daarvoor kan je altijd mailen en appen, dan reageer ik zo snel mogelijk.
één op één sessie
Bovendien krijg je bij deze cursus, een privé energetische-coaching sessie van me. Daar kun je een afspraak voor maken op het moment dat jij daar behoefte aan hebt. Wat we in deze sessie gaan doen, zal geheel afhankelijk zijn van hoe jij er bij zit. 

Praktisch:

7 x woensdagavonden – inloop 18:45. start 19:00 – 21:30
3 april, 8 mei, 5 juni, 2 okt, 6 nov, 4 dec, 8 jan
of
7 x zondagochtenden – inloop 10:15. start 10:30 – 13:00
7 april, 26 mei, 25 aug, 13 okt, 3 nov, 1 dec, 12 jan

Prijs € 420,-

inclusief:

  • De meditaties. Die worden opgenomen, zodat je ze later terug kunt luisteren.
  • Lesstof over elke chakra.
  • Opdrachten om thuis zelf aan de slag te gaan.
  • Materiaal om in het atelier aan de slag te gaan (thuis zorg je zelf voor materiaal)
  • De mogelijkheid tot vragen stellen tussen de lessen in.
  • Een energetische coachingssessie op het moment dat jij die nodig hebt.
  • Een bak liefde en plezier

OPGEVEN derwerf@derwerf.com