samen kunst kijken

samen op onderzoek in het museum

De kans is groot, dat na deze dag je museumervaringen nooit meer hetzelfde zullen zijn.
(je bent gewaarschuwd)

Kunst kijken is kijken met alles wat je hebt. Samen kunst kijken is een combinatie van je eigen puur individuele blik leren kennen en deze delen, zodat we elkaars blik verruimen. We lenen elkaars ogen om onze eigen ogen beter te leren kennen.

In de ochtend komen we samen in het atelier. Je krijgt een korte inleiding over kijken en we doen oefeningen om het  kijken je eigen te maken. Daarna rijden we naar een museum en gaan daar zelfstandig (met een aantal aanwijzingen) het geleerde in praktijk brengen.
Nadat je zelf op onderzoek bent geweest, gaan we uitwisselen wat we mee hebben gemaakt. Met de uniciteit van onze blikken verrijken we elkaar. Samen kijken we sterk.

Binnenkort komen er nieuwe data.

Opgeven/meer info


Reacties van deelnemers:

Ik ben helemaal blij door de verrassing die je mij gisteren gegeven hebt.

Door op een, voor mij. nieuwe manier te kijken kwamen er hele andere dingen naar boven dan voorheen. 

Wat ik fijn vond is dat je ons ook de ruimte gaf om zelf te ervaren en er daarna samen over te delen. Hierdoor kreeg ik weer andere dingen aangereikt waar ik zelf  niet op gekomen was. Daarnaast mag ik er zeker ook nog in groeien om op de nieuwe manier te kijken.

Ik ga nu echt anders naar een volgend museum en wie weet neem ik je lijst wel mee om mijzelf er aan te herinneren hoe ik kan kijken en ervaren. Echt heel hartelijk dank daarvoor!