energie portretten

wat is een energie portret?

Schilderkunst en energiewerk combineren zich in een autonoom kunstwerk dat de energie uitbeeldt van de geportretteerde. Van jou bijvoorbeeld.

hoe werkt dat?
Je geeft aan dat je interesse hebt en dan kijk ik (in de energie) of je door mij te portretteren bent.
Kan ik het, dan kom je naar mijn atelier voor een intake. We maken kennis en we onderzoeken de reden dat je het portret wilt laten maken. Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom je een portret wilt laten schilderen.

Misschien past het in je familietraditie, waarin elke generatie zijn portret liet schilderen. En dat wil jij ook wel, maar dan wel op jou manier.
Misschien ben je heel erg weg van kunst en tegelijk heel erg nieuwsgierig hoe jouw energie er visueel uit ziet. En vertrouw je erop dat dat wat gezien wil worden zich laat zien?
Misschien wil je het hele traject gebruiken als ondersteuning van een proces waar je inzit of juist als afronding van een proces waar je net uit komt?

Na de intake ga ik aan de slag.
Je hoeft niet fysiek aanwezig te zijn. De energieverbinding waar ik mee werk is niet plaatsgebonden en kan vanuit mijn werkplaats prima plaatsvinden, waar je ook bent.

Als ik aan het werk ben, maak ik contact met je. Dat kun je merken. Niet iedereen merkt dat, maar als je ervoor gaat zitten, kan het zijn dat je het merkt. Doordat ik met mijn energie bij jouw zit, vindt er ook healing plaats. De verbinding is via de onvoorwaardelijke liefde van het universum. En daar krijgen we (allebei) iets van mee.

Wat krijgen we daarvan mee? Dat is heel verschillend. Ook hier: sommige mensen merken er niks van. Andere krijgen bijvoorbeeld extra energie, voelen ineens hun hartchakra stromen, krijgen ineens een inzicht dat allang sluimerde, of.. er komt juist verdriet vrij dat allang sluimerde. Het kan alle kanten op.

Ik laat weten wanneer ik aan je portret werk.

Hanneke tussen 9 energie portretten (januari 2019)

hoe ziet dat eruit?
Op een linnen doek van 45 x 45 cm, schilder ik in verf -met alles wat ik heb en ben- een schilderij. Wat er tevoorschijn komt, is een verrassing. Er komt tevoorschijn wat er op dat moment gezien wil worden. Ik laat me leiden door jouw energie, mijn schildershanden, mijn ogen.
De schilderijen zijn allemaal onmiskenbaar van mijn schildershand. In mijn schilderstaal (die nogal divers is) komt jouw energie tevoorschijn.

Ik kan dus eigenlijk niks zeggen over het resultaat. Wat ik wel kan zeggen is dat ik met aandacht doorschilder tot het een schilderij is, dat ik dolgraag in een museum zou tegenkomen. Wat betekent dat het niet enkel een urgente daad van liefdevolle aandacht is, maar dat het ook een beeldende kwaliteit heeft waar je in kan blijven verdwalen. Die mijzelf blijft verrassen. Het schilderij moet groter zijn dan ik kan begrijpen. Dan is het klaar.

Om de volle ruimte te geven aan het proces, neem ik 3 maanden de tijd om aan het schilderij te werken.

Daarna kom je kennis maken met het werk. Nu zie je het werk voor het eerst. We nemen daar rustig de tijd voor.Als je het voor het eerst ziet, kan dat een verwarrende ervaring zijn. Er kan weerstand zijn, het kan emotioneel zijn, er kunnen vragen opkomen, het kan heel liefdevol zijn, of misschien reageer je wel heel vlak?
Het is de eerste kennismaking.
Daarna neem je het werk mee naar huis voor de echte kennismaking.
Je krijgt wat tips/trucs mee om jullie contact te verrijken.

Na ongeveer drie maanden hebben we weer contact en ontmoeten we nog een keer (bij je thuis) over het verloop van jullie ontmoeting.

tarief 2020
energie portret inclusief intake, onthulling, thuisbezoek, foto’s van de fases* (en 9% btw) €1500,-

* extra
Tijdens het werk, maak ik foto’s van de tussenfases. Die foto’s krijg je toegestuurd nadat je het uiteindelijke werk goed hebt leren kennen. Vermoedelijk is dat tegen het einde van de drie maanden.