energiewerk

Wetenschap van de Vrijheid en Energiewerk

Laten we aannemen dat vrijheid is: Het niet hebben van een keuze.
En laten we aannemen dat het wél hebben van een keuze verwarring is.
Dan is de wetenschap van de vrijheid het verwerven, onderzoeken, en verspreiden van de kennis hoe je verwarring verheldert.

verwarring over je leven of je bedrijf
Iedereen loopt weleens met verwarring rond: Wat is mijn eigenheid? Waar moet ik heenlopen? Ik zie een miljoen keuzes, maar welke hoort bij mij? Of je weet juist heel erg goed wat je eigenheid is, maar lukt het je maar niet om deze volledig te leven en/of de wereld in te krijgen. Misschien heb je het gevoel dat je teruggefloten wordt? Tegengehouden? En vraag je jezelf: Zit ik dan wel op mijn plek? Doe ik wat ik moet doen? Wat is dat voor onzichtbare muur waardoor ik elke keer mijn focus kwijtraak? Hoe voel ik me? Voel ik mezelf eigenlijk wel?

We hebben allemaal al een leven achter de rug, vanaf heel jong begin je met synchroniseren aan je omgeving. Je adopteert ideeën, denkbeelden, oordelen van je gezin, je familie, je land etc. Deze ideeën kunnen onbewust overtuigingen worden, ik noem ze je mythes. “dat is nou eenmaal zo” “zo ben ik nu eenmaal”.  Je gaat ernaar handelen en zo ontstaan patronen.

Voorbeeld: Je bent een peuter en je merkt dat je ouders het fijner vindt als je lacht dan als je huilt. Fijner als je lief bent dan als je chagrijnig bent. Onbewust ga je emoties wegdrukken, om positieve liefde en aandacht te verkrijgen. Dan heb je een patroon ontwikkeld waarin je je eigen gevoelens achter stelt bij die van de ander. Je leeft met de mythe dat liefde voorwaardelijk is: Jij krijgt liefde als je je eigen gevoel onderaan het lijstje zet.

Ik help je graag om je mythes, en de patronen die voortkomen uit je mythes bloot te leggen. We kunnen onderzoeken waar de schoen wringt. Daarvoor heb ik verschillende technieken tot mijn beschikking. Samen zullen we beslissen welke het beste de situatie en het vraagstuk past. Het instrument waar ik altijd gebruik van maak, is dat ik makkelijk door de dimensies heen kan kijken en kan voelen of iets klopt (als een zwerende vinger). Dat instrument heet readen.

Door je verwarring te readen, kan ik je even met andere ogen naar jezelf laten kijken. Een helikopterview, die je helderheid kan geven. Met als grote voordeel dat in helderheid, je eigenheid de ruimte krijgt zich te laten zien. En je eigenheid laat je liefdevol zien wat je te doen staat.

readen van je leven of je bedrijf
Hoe gaat dat nou ik z’n werk, zo’n reading? Alles is energie en energie is informatie. Jij hebt b.v. een energielichaam, je hebt aura’s en chakra’s. Die dragen allemaal informatie met zich mee. Mijn werk is het opvangen en vervolgens omzetten van deze energetischeinformatie naar een taal die jij kunt begrijpen.
Ook een bedrijf heeft energievelden die vol staan met informatie die ik kan lezen. En ook hier vertolk ik energie naar informatie die voor jou toegankelijk is en je helpt nieuwe inzichten te krijgen over je bedrijf.

Energie hoeft niet voor mijn neus te staan, ook als er iets elders in de wereld, of in het verleden plaats gevonden heeft, kan ik de informatie lezen. Overigens kan ik niet alles lezen, soms is de informatie niet beschikbaar, daar kunnen verschillende redenen voor zijn. En de toekomst ligt niet vast. Dus alles wat in de toekomst, is alleen maar potentie; een mogelijkheid.

Interesse? Vragen?
Neem gerust (en vrijblijvend) contact op per mail of telefoon, ik beantwoord je vragen graag.

tarief
per uur € 50,-
een reading consult duurt 1 á 2 uur


Waarom een Business Reading
Loopt het niet helemaal lekker in je bedrijf? Heb je bijvoorbeeld een fusie achter de rug en twijfel je over de volgende stap? Of snap je niet waar de klanten blijven of gebleven zijn? Heb je een nieuw product voor ogen en twijfel je over de potentie?  Of misschien heb je over het algemeen het gevoel dat er meer potentie in je bedrijf zit dan eruit komt? Waar zit de kink in de kabel? Dat zijn een aantal vragen om je een idee te geven waar we naar kunnen kijken.

Waarom ik graag een business reading geef
Business reading helpt goede ideeën de wereld in. Veel goede ideeën krijgen niet zo makkelijk stoffelijk vorm als dat ze in de geest bedacht zijn. Met business reading draag ik graag bij om goede ideeën de wereld in te krijgen.
De wereld heeft honger naar mensen die hun hart volgen, die hun authentieke goede idee aan de wereld weten te geven. Daar is veel moed en doorzettingskracht voor nodig en soms loop je vast op onzichtbare beren op de weg. Ik help graag deze beren zichtbaar te maken zodat je ermee kunt gaan dansen.


Healing – Reiki

Helderheid en inzicht (bv door een reading) kan aan het licht brengen dat er iets gehealed wil worden. Iedereen heeft altijd toegang tot de immense stroom van onvoorwaardelijke Liefde van het Universum. De Liefde waarin je ervaart dat je helemaal perfect bent, precies zoals je vandaag bent, inclusief alles. Alleen… soms zitten er “harde stukjes” in je energielichaam die het contact hiermee  verhinderen. Noem het “bevroren stukjes in de tijd”.
Die stukjes kunnen bijvoorbeeld ontstaan door extreme emotionele of fysieke uitputting, door (te) grote veranderingen, door misbruik of mishandeling,  je kunt ze ook erven van je (overgroot) ouders. , etc.
Bevroren stukjes kunnen weer zacht worden, of zelf wegsmelten, door jou eigen liefdevolle, oordeelloze aandacht. Dat is niet altijd zo makkelijk als het klinkt. Maar gelukkig healt ook de liefdevolle oordeelloze aandacht die je van anderen krijgt.  Dat is wat ik je als healer kan geven. De reiki-energie waar ik mee werk, ervaar ik als pure Liefde. Als ik ga healen, stap ik eerst bewust in die Liefde en van daaruit maak ik contact met jou en kan ik contact maken met de harde stukjes van jou die aandacht vragen.

Reading versus Healing
Reading gaat ook over deze bevroren stukjes in de tijd, alleen dan ga je ze niet alleen met liefdevolle energie verzachten. Maar ga je er ook het gesprek mee aan. Waar komt het vandaan? Wie waren er bij betrokken? Wat is de invloed? Wat heeft het nodig?
Soms is iets zo precair dat een gesprek te confronterend en daardoor niet mogelijk is. Dan kan een healing een zachte eerste stap zijn.

tarief
reiki-healing op afstand healing € 35,-
reiki -healing in de werkplaats uurtarief € 50,-

Zelf met energie werken
Zelf aan de slag met energie? Ik kan het je aanraden! En daarin kan ik je wel wat tools aanreiken, maar wil je echt grondig aan de slag om van je gevoeligheid, toegankelijke intuïtie te maken, zodat je volle vertrouwen krijgt in je intuïtie (je hart) , en van daaruit kunt gaan leven, dan kan ik de healing academy van harte aanbevelen.


hoe ik zelf door energiewerk gegrepen werd

2012 was voor mij een bijzonder verwarrend jaar. Ik verloor alle zekerheden die ik dacht te hebben. En in 2013 liep ik nog steeds zo verward rond, dat ik besloot hulp te zoeken (voor mij heel erg bijzonder) opzoek naar houvast. Ik kreeg een reading die me erg raakte en die me dirigeerde om mijn gevoeligheid aandacht te gaan geven. Ik kwam op een energiecursus terecht en werd bij de eerste oefening zo volledig van mijn voeten geveegd, dat ik gelijk overtuigd was over de impact die energie had op mijn leven. Na enige tijd heb ik met tegenzin erkend dat ik bijzonder hoogsensitief ben. Dat voelde voor mij alsof ik voor mezelf uit de kast kwam. Ik functioneerde wezenlijk anders dan ik altijd gedacht had. Een ontdekking waardoor heel veel vraagstukken uit mijn leven op hun plek vielen. De onzichtbare beren op mijn weg, waar ik regelmatig over struikelde, werden ineens zichtbaar. Met een paar lesjes energiewerk, kon ik ze voorzichtig ten dans vragen

dansen met de beren

Ik was gepakt en de energiecursussen volgden elkaar op. Het was allemaal nieuw en tegelijkertijd allemaal bekend. In mijn schilderkunst bleek ik onbewust ook heel veel energiewerk te gebruiken. Ondertussen is de energetische kennis zich aangenaam aan het mengen met mijn kennis van kunst en mijn liefde voor woorden.  Overkoepelend noem ik het: de wetenschap van de vrijheid.

De wetenschap van de Vrijheid gaat over het beseffen dat je een autonoom wezen bent. Dat je vrij bent. Dat is iedereen, alleen zit er vaak iets in de weg om dit te ervaren. De wetenschap van de vrijheid onderzoekt dus eigenlijk niet het licht (de vrijheid), want dat is er gewoon, maar dat wat het licht blokkeert (de verwarring) en dat wat het licht weer zichtbaar kan maken.

Hanneke van der Werf

PS ik schreef ook een blog over de wetenschap van de vrijheid en de teken-reading