energiewerk

het vrij maken van je eigen wijsheid met energiewerk
Persoonlijke vrijheid zie ik als: Helder zien, weten en ervaren waar je in je leven staat, zodat je in vrijheid kunt kiezen om de volgende stap te maken.

Je kunt je verward en onvrij voelen bij een overvloed aan mogelijkheden. “Dit kan, dat kan ook, zal ik zus of toch zo.”  Je twijfelt; loopt in een dichtgegroeid oerwoud en ziet door de bomen het bos én het licht niet meer.
Iets blokkeert je toegang naar je eigen wijsheid; iets blokkeert je eigen licht.

Daar gaat het energiewerk over dat ik beoefen: Over het vrij maken van je eigen wijsheid!
Ik ga er van uit dat jij het allerbeste weet wat goed is voor jou, maar dat soms iets je verhindert om die eigen wijsheid te horen, of om op deze wijsheid te vertrouwen. In een sessie kijk ik met je mee in de energie, naar wat het zicht vertroebelt. Naar de oorzaak van de verwarring.


verwarring over je leven of je bedrijf
Iedereen loopt weleens met verwarring rond. Of je nou in het oerwoud van duizenden keuzes verdwaald bent, of dat je je afvraagt waarom het je niet lukt je talenten of je dromen volledig te leven en/of deze de wereld in te krijgen? Misschien heb je het gevoel dat je teruggefloten wordt? Of voel je een onzichtbare muur waar je telkens tegen aan knalt waardoor je focus verliest? Etc. etc.

Door met je mee te kijken, krijg jij een helikopterview boven het oerwoud, en dat kan je veel helderheid geven.

Meer over readen


hoe ik zelf door energiewerk gegrepen werd
In 2013 kreeg ik een reading die me erg raakte en die me met kracht influisterde om (hernieuwde) kennis te maken met mijn eigen wijsheid. Vol verwachting begon ik aan een energiecursus. Bij de eerste oefening werd ik volledig van mijn voeten geveegd. Wat schokkend herkenbaar was uit mijn dagelijks leven. “Heeft die ervaring iets met energie te maken?? Ben ik niet gewoon een beetje raar??En vooral:  Kan het ook anders??”
Zonder te weten wat “energie” was, was ik gelijk overtuigd over de impact die “energie” had (en gehad had) op mijn leven. Dat ik wezenlijk anders functioneerde dan ik altijd gedacht had.
De onzichtbare beren op mijn weg, waar ik regelmatig over gestruikeld was, werden ineens zichtbaar. Met een paar lesjes energiewerk, kon ik ze voorzichtig ten dans vragen..

dansen met de beren

Ik was gepassioneerd gepakt door “energie”. De energiecursussen volgden elkaar in rap tempo op. Het nieuwe materiaal was tegelijkertijd bekend. Het was er immers al:

Iets blokkeert je toegang naar je eigen wijsheid; iets blokkeert je eigen licht.
Iets blokkeerde mijn toegang tot mijn eigen wijsheid; iets blokkeerde mijn eigen licht.

Ondertussen heb ik een kunst & energiewerkplaats in Den Haag. Een plek waar je terecht kunt voor schilderijen & energiewerk en voor mengvormen.
Mengvormen zoals de workshops: kunst kijken met energiewerk-technieken, en readen via de schilderkunst. Of voor een energieportret, waarbij ik je energie portretteer in verf.
Daarnaast ben ik als leraar betrokken bij de Healing Academy en leer ik zelf met veel plezier lekker door.

Hanneke van der Werf

De wetenschap van de vrijheid onderzoekt dus eigenlijk niet het licht (de vrijheid), want dat is er gewoon, maar dat wat het licht blokkeert (de verwarring) en hoe het licht weer zichtbaar te maken.