energiewerk

Wetenschap van de Vrijheid en Energiewerk

Laten we aannemen dat vrijheid is: Het niet hebben van een keuze.
En laten we aannemen dat het wél hebben van een keuze verwarring is.
Dan is de wetenschap van de vrijheid het verwerven, onderzoeken, en verspreiden van de kennis hoe je verwarring verheldert.

verwarring over je leven of je bedrijf
Iedereen loopt weleens met verwarring rond: Wat is mijn eigenheid? Waar moet ik heenlopen? Ik zie een miljoen keuzes, maar welke hoort bij mij? Of je weet juist heel erg goed wat je eigenheid is, maar lukt het je maar niet om deze volledig te leven en/of de wereld in te krijgen. Misschien heb je het gevoel dat je teruggefloten wordt? Tegengehouden? En vraag je jezelf: Zit ik dan wel op mijn plek? Doe ik wat ik moet doen? Wat is dat voor onzichtbare muur waardoor ik elke keer mijn focus kwijtraak? Hoe voel ik me? Voel ik mezelf eigenlijk wel?

We hebben allemaal al een leven achter de rug, vanaf heel jong begin je met synchroniseren aan je omgeving. Je adopteert ideeën, denkbeelden, oordelen van je gezin, je familie, je land etc. Deze ideeën kunnen onbewust overtuigingen worden, ik noem ze je mythes. “dat is nou eenmaal zo” “zo ben ik nu eenmaal”.  Je gaat ernaar handelen en zo ontstaan patronen.

Voorbeeld: Je bent een peuter en je merkt dat je ouders het fijner vindt als je lacht dan als je huilt. Fijner als je lief bent dan als je chagrijnig bent. Onbewust ga je emoties wegdrukken, om positieve liefde en aandacht te verkrijgen. Dan heb je een patroon ontwikkeld waarin je je eigen gevoelens achter stelt bij die van de ander. Je leeft met de mythe dat liefde voorwaardelijk is: Jij krijgt liefde als je je eigen gevoel onderaan het lijstje zet.

Ik kijk graag met je mee, om je mythes, en de patronen daaruit voortkomen, bloot te leggen. We onderzoeken waar de schoen wringt. Door je verwarring te laten readen, kun je even met andere ogen naar jezelf kijken. Een helikopterview die je helderheid kan geven.
En in helderheid krijgt je eigenheid de ruimte zich te laten zien. Als in contact staat met je eigenheid, kan deze je liefdevol laten zien, wat je te doen staat.

Meer over readen


hoe ik zelf door energiewerk gegrepen werd

2012 was voor mij een bijzonder verwarrend jaar. Ik verloor alle zekerheden die ik dacht te hebben. En in 2013 liep ik nog steeds zo verward rond, dat ik besloot hulp te zoeken (voor mij heel erg bijzonder) opzoek naar houvast. Ik kreeg een reading die me erg raakte en die me dirigeerde om mijn gevoeligheid aandacht te gaan geven. Ik kwam op een energiecursus terecht en werd bij de eerste oefening zo volledig van mijn voeten geveegd, dat ik gelijk overtuigd was over de impact die energie had op mijn leven. Na enige tijd heb ik met tegenzin erkend dat ik bijzonder hoogsensitief ben. Dat voelde voor mij alsof ik voor mezelf uit de kast kwam. Ik functioneerde wezenlijk anders dan ik altijd gedacht had. Een ontdekking waardoor heel veel vraagstukken uit mijn leven op hun plek vielen. De onzichtbare beren op mijn weg, waar ik regelmatig over struikelde, werden ineens zichtbaar. Met een paar lesjes energiewerk, kon ik ze voorzichtig ten dans vragen

dansen met de beren

Ik was gepakt en de energiecursussen volgden elkaar op. Het was allemaal nieuw en tegelijkertijd allemaal bekend. In mijn schilderkunst bleek ik onbewust ook heel veel energiewerk te gebruiken. Ondertussen is de energetische kennis zich aangenaam aan het mengen met mijn kennis van kunst en mijn liefde voor woorden.  Overkoepelend noem ik het: de wetenschap van de vrijheid.

De wetenschap van de Vrijheid gaat over het beseffen dat je een autonoom wezen bent. Dat je vrij bent. Dat is iedereen, alleen zit er vaak iets in de weg om dit te ervaren. De wetenschap van de vrijheid onderzoekt dus eigenlijk niet het licht (de vrijheid), want dat is er gewoon, maar dat wat het licht blokkeert (de verwarring) en dat wat het licht weer zichtbaar kan maken.

Hanneke van der Werf