LIEFDES EXPLOSITIE 2023

Liefdes-explositie is een aanzwellende kleurrijke installatie die in Galerie Ecker tevoorschijn explodeert, om daar vervolgens een maand lang door te groeien. Je vindt schilderijen, collages, gemengd met planten en ontmoetingen. Misschien hoor je tussen dit alles een gedicht langskomen. Je bent welkom!

Openingstijden vr-za-zo 13:00 – 17:00 (en op afspraak)
Galerie Ecker, Markendaalseweg 18 – Breda

Gedurende de maand is er een programma in de galerie: We gaan mediterend kijken, zingen, praten, bewegen, ademen, schilderen, knippen en plakken, voelen, luisteren en je kunt een voetmassage krijgen, terwijl je tussen de kunst ontspannen aanwezig bent.

Programma:

zaterdag 8 juli 16:00  opening

dinsdag 11 juli (inloop 9:30 start 10:00 tot 12:00)- open je hartspace door te ademen met Saskia van Erven. Neem je yogamatje mee en kom tussen de kunst ademen.
Hier kun je meer lezen en je ook inschrijven

donderdagochtend 13 juli (inloop 10:00, star 10:30 – 13:00) Silent Collage Kitchen. Een collage workshop waarin we vanuit de Liefde aan het knippen en plakken gaan. Samenwerking met Helen Hartmann 
Hier kun je meer lezen en je ook  inschrijven.

zaterdag 15 juli (10:30 – 12:30)  Zinnestrelen. Een ochtend waarin je zinnen worden gestreeld. Waar zinnen strelen en waarbij je weer helemaal bij zinnen komt.
Deze ochtend worden al je zintuigen geraakt. Op een ontspannen, liefdevolle manier met hier en daar een lach, voel je hoe het ook alweer voelt om te voelen. Gegarandeerd een ochtend waarbij je opgeladen weer vertrekt.
Samenwerking met Moniek Wolters 
Hier kun je meer lezen en je ook inschrijven

donderdag 20 juli  (inloop 9:30 start 10 – 17:00)  eendaagse sessie energieschilderen
1 daagse energie-schilder-sessie waarin je de spirituele kant van het scheppingsproces onderzoekt. Scheppen kan vloeien en schuren, deze dag ontvangen we alles wat er gebeurd als informatie. 
Hier kun je er meer over lezen en je ook inschrijven

zondag 23 juli (10:30 inloop, 11:00 – 13:00 optreden) Luisteren en zingen. Sarah Sounds laat haar intieme muziek akoestisch de galerie instromen. Vanuit het luisteren naar haar liederen, neemt Sarah het publiek organisch mee op reis naar onze binnenwereld en innerlijke landschappen. Daarbij nodigt ze jouw stem gaandeweg uit om mee te zingen. Welkom om te ontvangen, van binnenuit expressie te geven en zo te verbinden met jezelf, elkaar en het Leven. Het wordt een liefdevolle ochtend waarin haar optreden overgaat in gezamenlijk zingen.
Hier kun je je inschrijven

vrijdag 28 juli  (inloop 10:00,start 10:30 – 12:30)  kunst kijkenKunst als orakel
Kan je je voorstellen dat je met een kunstwerk kunt praten? Als dat kan, in welke taal praten jullie dan? Een bestaande taal? En als je het schilderij kun verstaan? Heeft het antwoorden voor je?
We gaan de wijsheid van een kunstwerk laten orakelen. Of eigenlijk je eigen wijsheid via het kunstwerk. Dus haal je vraag onder je arm vandaan (of waar je hem maar hebt verstopt) en kom luisteren met je ogen en kijken met je hart.
hier kun meer lezen en je inschrijven

Zondag 30 juli 16:00 finissage met kunstenaarsgesprek door Katja Staring
Het allerlaatste uur van de Liefdes Explositie is een uitgelezen moment om gezamelijk terug te blikken. Hanneke van der Werf en Katja Staring gaan het gesprek aan met elkaar en het publiek.
hier kun je meer lezen

Tussen 9 en 30 juli  – op afspraak:  individuele sessie: Kunst beleven met voetmassage Wat gebeurd er met je waarneming als je voeten gemasseerd worden? Zie je de wereld anders? Zie je de kunst anders? Bij het kijken vanuit je tenen, masseer ik je voeten terwijl je naar kunst kijkt. Je hoeft niks, je mag ook je ogen sluiten, er zit geen druk op. Je hoeft alleen maar te ontvangen, te zijn. Na afloop stel ik je een aantal vragen, die je schrijvend beantwoord, om zo een onzichtbare ervaring zichtbaar te maken. mail me voor een afspraak


Data / Openingstijden:
Van 8 tot 30 juli – vr-za-zo 13-17uur, en op afspraak
Adres:
Markendaalseweg 18, Breda, Tel: 06 412 956 17