wetenschapper van de vrijheid – kunstenaar – energiewerker

Hanneke van der Werf

 de gift ontvangen
Lang lang geleden in de vruchtbare IJsselvallei, toen ik nog een embryootje was, groeide er samen met mij in de baarmoeder een klein pennetje; potloodje en een mini kwastje. En als je goed keek, zag je over mijn hele lijf voelsprietjes groeien en tussen de voelsprietjes vond je een enorme hoeveelheid kleine oogjes.

Talenten die gratis werden meegeleverd bij mijn leven.

Talenten die ik mijn leven lang spelend onderzoek en ontwikkel. Die me blijven verbazen, verheugen. Die ik met intensiteit én met veel plezier met je deel.

de gift delen
Mijn talenten fluisterden me in om iets met communicatie te doen, om kunnen delen wat ik zie. Communicatie kent vele vormen en via de school voor journalistiek kwam ik op de kunstacademie terecht, jaren later gevolgd door de healing academy.

de kunst van het kijken

Op de kunstacademie startte ik, in de vorige eeuw, met het onderzoek naar wat mijn twee fysieke ogen opvingen en hoe mijn hersenen die informatie vertaalde in “wat ik denk te zien”.

Later kwam ik er achter dat mijn “ogen” niet alleen in mijn oogkassen zitten. Sommige van mijn “ogen” reizen door de tijd en door de dimensies.  Er kwamen veel plezierige cursussen bij om deze interne ogen en voelsprietjes te ontwikkelen.  Tot mijn grote verbazing en grote vreugde blijkt mijn kunstenaarschap doortrokken van energiewerk. Ik ben naast kunstenaar ook energiewerker. Beide vakgebieden vallen onder de wetenschap van de vrijheid.

Deze wetenschap wil mensen herinneren dat ze vrije, autonoom denkende, autonoom handelende wezens zijn. (daar heeft de aarde heel erg behoefte aan..) Dat is oer – kennis, die iedereen -ergens- wel weet, maar die vaak -even- uit het zicht geraakt is.
Wat ik als wetenschapper van de vrijheid doe, is weghalen wat het zicht blokkeert.

uitdijend waarnemen
Vormgeven aan multidimensionaal waarnemen is hoe ik je herinnering help door het een taal te geven. Vanuit een onderzoekend, almaar uitdijende waarneming, vertaald chaotische informatie, zich langzaam naar iets tastbaars. Dat kan een kunstwerk zijn, of woorden.. een vorm die deelbaar is.

Met dit vertaalwerk bouw ik mee aan de taal van de toekomst. De taal van Verbinding; van Heelheid; Overgave en Onvoorwaardelijke Liefde..

..Voor minder doe ik het niet.

cv –pdf

artist statement –pdf