kunstenaar & energiewerker

ontvangen
Lang lang geleden in de vruchtbare IJsselvallei, toen ik nog een embryootje was, groeide er samen met mij in de baarmoeder een klein pennetje; potloodje en een mini kwastje. En als je goed keek, zag je over mijn hele lijf voelsprietjes groeien en tussen de voelsprietjes vond je een enorme hoeveelheid kleine oogjes.

Talenten die werden meegeleverd bij mijn leven.

Talenten die ik van toen tot nu, spelend onderzoek en ontwikkel. Die me blijven verbazen, verheugen. Die ik met intensiteit én met veel plezier gebruik in kunst & energiewerk.

delen
Mijn talenten fluisterden me in om iets met communicatie te doen, om te kunnen delen wat ik zie. Communicatie kent vele vormen en via de school voor journalistiek kwam ik op de kunstacademie terecht, jaren later gevolgd door de healing academy.

de kunst van het kijken
Op de kunstacademie startte ik, in de vorige eeuw, met het onderzoek naar wat mijn twee fysieke ogen opvingen en hoe mijn hersenen die informatie vertaalde in “wat ik denk te zien”.

Later kwam ik er achter dat mijn “ogen” niet alleen in mijn oogkassen zitten. Sommige van mijn “ogen” reizen door de tijd en door de dimensies.  Er kwamen veel plezierige cursussen bij om deze interne ogen en voelsprietjes te ontwikkelen.  Tot mijn grote verbazing en grote vreugde blijkt mijn kunstenaarschap doortrokken van energiewerk. En werk ik in mijn energiewerk met dezelfde talenten als ik gebruik in mijn kunstenaarschap. Kunstenaar & energiewerker. Beide vakgebieden werken met de wetenschap van de vrijheid.

In vrijheid herinneren mensen zich, dat ze vrije, autonoom denkende, autonoom handelende wezens zijn. (en daar heeft de aarde heel erg behoefte aan..) Dat is oer – kennis, die iedereen -ergens- wel weet, maar die vaak -even- uit het zicht geraakt is.
Wat ik zowel in de kunst als in energiewerk doe, is je stimuleren om weg te halen wat deze herinnering blokkeert.

uitdijend waarnemen
In kunst & energiewerk, kan ik het vormloze, taal geven. Vanuit een onderzoekend, almaar uitdijende waarneming, vertaalt chaotische informatie zich langzaam naar iets tastbaars. Dat kan in de vorm van een kunstwerk. Of dat kunnen woorden zijn bij een direct gesprek in de werkplaats.

Met dit vertaalwerk bouw ik mee aan de taal van de toekomst. De taal van Verbinding; van Heelheid; Overgave en Onvoorwaardelijke Liefde..

JA!


Hanneke van der Werf

cv –pdf

artist statement –pdf