kunstenaar & energetisch therapeut

Over Hanneke

in den beginne

Lang lang geleden in de vruchtbare IJsselvallei, toen Hanneke nog een embryootje was, groeide er samen met haar, gezellig samen in de baarmoeder, een klein pennetje, potloodje en een mini kwastje. En als je goed keek, zag je over haar hele lijf voelsprietjes groeien en een enorme hoeveelheid kleine oogjes die af en toe al even knipperde.

Ze werd geboren met deze extra tools, die ze spelend en onderzoekend ontwikkeld heeft tot de kunstenaar en energetisch therapeut die ze nu is. En die haar nog steeds blijven verbazen, verwonderen en verheugen, terwijl ze deze toepast in kunst & energiewerk.

 

de weg erheen
Haar talenten fluisterde al snel om iets met communicatie te doen, om te kunnen delen. Via de school voor journalistiek kwam ze op de kunstacademie terecht, later gevolgd door vele energetische cursussen waaronder de healing academy, waar ze nu docent in opleiding is.

de kunst van het kijken
Op de kunstacademie startte ze het onderzoek naar wat haar twee fysieke ogen opvingen en hoe hersenen die informatie vertalen in “wat je denkt te zien”.

Later kwam ze erachter dat haar “ogen” niet alleen in haar oogkassen zitten. Dat sommige  “ogen” reizen door de tijd en door de dimensies.  Hier kwamen de cursussen; om deze interne ogen en voelsprietjes te ontwikkelen.  Tot haar grote verbazing en grote vreugde bleek haar kunstenaarschap doortrokken van energiewerk. En werkt ze omgekeerd; in het energiewerk met dezelfde talenten als ze gebruikt in het kunstenaarschap. Kunstenaar & energetisch therapeut.

persoonlijke vrijheid
Beidde gaan over vrijheid. In persoonlijke vrijheid herinneren mensen zich, dat ze vrije, autonoom denkende, autonoom handelende wezens zijn. (en daar heeft de aarde heel erg behoefte aan..) Dat is oer – kennis, die iedereen -ergens- wel weet, maar die vaak -even- uit het zicht geraakt is. Wat Hanneke zowel in de kunst als in het energiewerk doet, is je stimuleren om weg te halen wat de herinnering aan je persoonlijke vrijheid blokkeert.

 


Hanneke van der Werf

cv – pdf

artist statement –pdf