energieportretten

wat is een energieportret?

Schilderkunst en spiritualiteit combineren zich in een exclusief autonoom en zeer persoonlijk kunstwerk dat de energie uitbeeldt van de geportretteerde. Van jou bijvoorbeeld.

hoe werkt dat?
Je geeft aan dat je interesse hebt en dan kijk ik (in de energie) of je door mij te portretteren bent. Dan kom je naar mijn atelier voor een intake. We maken kennis met elkaar en met de  verwachtingen en wensen.

waarom?
Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom je een portret wilt laten schilderen. Hier een greep:

Het past het in je familietraditie, waarin elke generatie zijn portret liet schilderen. En dat wil jij ook wel, maar dan wel op jouw manier.
Of ben je heel erg nieuwsgierig hoe jouw energie eruit ziet in een Hanneke schilderij?
Misschien ben je opzoek naar een exclusief kunstwerk speciaal voor jou (of iemand anders) gemaakt.
Je kunt het ook gebruiken als herinnering aan wie je écht bent en wat je écht wilt, contact maken met het schilderij is ook contact maken met jezelf.
Zo kan het als ondersteuning dienen van een proces waar je inzit of juist als afronding van een proces waar je net uit komt?
Of heb jij een heel andere reden

Na de intake ga ik aan de slag.
Je hoeft niet fysiek aanwezig te zijn. De energieverbinding waar ik mee werk is niet plaatsgebonden en kan vanuit mijn werkplaats plaatsvinden, waar je ook bent.

Als ik aan het werk ben, ben ik in contact met je energie. Niet iedereen merkt dat, maar als je ervoor gaat zitten, kan het zijn dat je het merkt. Doordat ik met mijn energie bij jou zit, vindt er ook healing plaats. De verbinding is via de onvoorwaardelijke liefde van het universum en die is helend.

Hoe pakt dat helende effect uit? Dat is heel verschillend. Ook hier: sommige mensen merken er niks van. Andere krijgen bijvoorbeeld extra energie, voelen ineens hun hartchakra stromen, krijgen ineens een inzicht dat allang sluimerde, of.. er komt juist verdriet vrij dat allang sluimerde. Het kan alle kanten op.

Ik laat weten wanneer ik aan je portret werk, zodat je zelf kan observeren wat er wel/niet gebeurd.

Hanneke tussen 9 energie portretten 45cmx45cm (januari 2019)

hoe ziet dat eruit?
Een schildersessie begint voor mij met een meditatie, waarin ik me afstem op jouw energie. Ingetuned schilder ik je portret. Wat er tevoorschijn komt, is een verrassing, ook voor mij. Er komt tevoorschijn wat er op dat moment in jouw energie gezien wil worden. Mijn  schildershanden, schildersogen en energetische voelsprieten, doen de rest. In mijn schilderstaal komt jouw energie tevoorschijn.

Met aandacht schilder ik door tot het een schilderij is, dat ik dolgraag in een museum zou tegenkomen. Wat betekent dat het niet enkel een urgente daad van liefdevolle aandacht is, maar dat het ook een beeldende kwaliteit heeft waar je in kan blijven verdwalen. Die mijzelf blijft verrassen. Voorbij het verstand, voel ik dat het klopt. Dan is het klaar.

Om de volle ruimte te geven aan het proces, neem ik 3 maanden de tijd om aan het schilderij te werken. Al die tijd zie jij het werk niet. Pas als het af is, maak je kennis met het werk. Het is een mooi en ook spannend moment zo’n eerste ontmoeting en we nemen daar alle tijd voor. Met  ontspannen kijkoefeningen, begeleid ik je hierbij.

Na ongeveer drie maanden nadat je het schilderij thuis hebt, hebben we weer contact en ontmoeten we nog een keer over het verloop van jullie ontmoeting, dan krijg je ook het fotoboekje* over het ontstaansproces.

tarief 2021
energieportret
45cm x 45cm linnen  € 1650,-
80cm x 80cm linnen  € 2900,-
(andere formaten in overleg mogelijk)
prijzen zijn inclusief lijst intake, onthulling, nazorg, fotoboekje* (en 9% btw)

* fotoboekje
Tijdens het werk maak ik foto’s van de tussenfases, daar krijg je een boekje van, zodat je achteraf terug kunt kijken hoe het werk door de tijd ontstaan is.