de wetenschapper van de vrijheid – les 2 leerling-reader

Dit is deel twee van zes blogs naar aanleiding van de opleiding leerling-reader die ik volg op de healing academy. Lees hier de inleiding.


6 oktober 2017 – na les twee


Wetenschapper van de vrijheid noem ik mijzelf. Met als toevoeging dat ik mijn onderzoek verricht middels multidimensionale waarneming. Die multidimensionale waarneming is wat ik nu aan het onderzoeken ben als leerling-reader. Ik onderzoek dus eigenlijk mijn onderzoeksmethode.

In les twee behandelden we verschillende methodes en plekken om kennis op te halen. Plekken waar je komt door je aandacht erheen te brengen, door vanuit zachte liefdevolle energie te focussen. Met deze aandacht kun je dingen veranderen: Het Veld veranderd door aandacht. (Denk ook aan de natuurkunde, waarin bewezen is dat het waarnemen van een proef de uitslag van de proef beïnvloed.)
Als je read, kijk je vanuit Liefde naar de ander en de ander laat zich zien, bv door middel van beelden. Je deelt de beelden mee aan de ander en hierdoor veranderd er iets, omdat je de ander in zijn hart raakt, met zijn eigen beelden.

Gedichten fluisteren
De dag na de les, heb ik mijn minimuseum DerWerf opgezet op een kunstdag in Den Haag. Ik had twee gedichten geschreven voor de museumzalen en die ging ik bij de kijker in zijn oor fluisteren. Het was een experiment. Ik had in de ochtend de intentie gezet om mijn werk delen met mensen die het kunnen ontvangen; die er inspiratie van krijgen; die zich kunnen laten raken en die zich laten raken.

Aan het einde van die dag schreef ik dit in mijn dagboek:

Dus gedichten fluisteren is ook een vorm van Liefde. Ook een vorm van hartjes openen. Mensen raken. Met het readen raak je het hart (via de woorden die je geeft aan de beelden van het hart) en veranderen er dingen. Met het gedichten fluisteren, raak ik ook het hart, er komt een zucht vrij. Geen idee hoe het werkt, maar ik heb wel het gevoel dat mensen hier ook van healen.

gedichten fluisteren

minimuseum DerWerf

PS meer lezen over de healing academy
PS meer lezen over natuurkunde

PS Het gedicht voor de 3D zaal van het minimuseum:

 

sterrenwacht

 

in de sterren staat

dat ik de grote wens heb

het heelal te behoeden

uiteen te drijven

 

met naald en draad

hecht ik

naar eigen idee

(denk ik)

met volle inzet

een multidimensionale wereld

 

schotsje springend

bepaal ik de loop

der planeten

naar eigen idee

(denk ik)

 

dat staat in de sterren

en ook

dat ik erg slim ben

maar dat dit erg dom is

 

alles drijft

voor mij onnavolgbaar

bij me weg

 

struikelend

zak ik door

de oneigenlijke ideeën

 

dompel onder

 

jij ziet me

in deze zee

 

zinkt

dicht naast me

 

het tij rolt

gestadig

 

ploegt

een verse baan

 

met stroomversnellingen

ophopingen

draaikolken

 

om een stil oog